Винсент Компани ще е извън игра за над месец заради тежка контузия

Компани за сега е пропуснал четири месеца и половина заради травми. След контузията му в мача срещу Динамо Киев, той няма да играе за най – малко месец, а  в най – лошия вариант ще пропусне всички мачове до края на сезона.

Vincent-KompanyТреньорът на Манчестър сити заяви, че очаква Компани да е извън игра за най – малко месец. Това означава, че той ще пропусне мачовете на Сити от четвъртфиналите на Шампионската лига.

По думите на Пелегрини Компани отново е получил травма на прасеца. Това е четвъртата му травма от този тип за сезона. Според Пелегрини няма как да са сигурни колко време ще отнеме възстановяването му, но пък минимума при подобни случаи е месец.

„Той трябва да не се поддава на отчаяние и да запази самообладание до колкото е възможно. Преди да бъде извършен пълен преглед няма как да знаем нищо със сигурност.“

Поредната травма на Компани отне част от блясъка на класирането на Манчестър Сити за четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път в историята на клуба. Много от хората, които са част от клуба, бяха заети с притеснения дали Компани някога ще се отърве от травмите и дали ще може да продължи да играе на професионално ниво.

Проблемите на Сити не се изчерпаха само с контузията на Компани. Скоро след него и Николас Отаменди напусна мача поради нараняване. Треньорът на клуба има по – големи надежди за бързото възстановяване на Отаменди. Пелегрини очаква това да се случи за няколко дни.

Имайки предвид, че първото място във Висшата лига се отдалечава от Сити и вече дори мястото им в топ четири не е сигурно, контузията на двама от основните им играчи е изключително тежък момент за клуба. Отсъствието на Компани ще направи задачата на отбора още по – трудна в предстоящите мачове. Вече не е сигурно дали през следващия сезон Хосеп Гуардиола ще води отбор участващ в Шампионска лига.Последвайте ни

Партньори