„Роналдо, Неймар и Суарес са невероятни, но не са на нивото на Меси“ – Шави

Испанският играч възхвалява аржентинеца като най добрия играч на света и поддържа твърдението, че Меси е една класа над всички останали.

Легендата на Барселона се възхищава на уменията на Кристиано Роналдо, Луис Суарес и Неймар, но казва, че никой от триото не е на нивото на Лионел Меси.

Много често сред феновете бушуват дебати на тема кой е по-добрият играч в света, дали е звездата на Реал, или е Меси.

030415-soccer-Barcelona-pi-mp.vadapt.620.high.86През последните дванадесет месеца дискусията се разшири, за да да включи Неймар и Суарес, които изиграха ключова роля за успехите на Барселона в европейските и в местните турнири през последния сезон.

Суарес е единственият от четворката, който нямаше късмета да попадне във финалния списък с претенденти за Златната топка, за която ще се борят настоящият носител на отличието Роналдо, Неймар и тазгодишният фаворит Меси.

Шави изказа възхищението си към всеки един от тях, но остава твърдо убеден, че Меси е едно ниво над другите.

Пред португалските медии той заявява „Кристиано Роналдо, Неймар и Луис Суарес са наистина невероятни играчи, но те всички са под нивото, на което се намира Меси. По-трудно е да се атакува и да се дриблира  с топката. Лео успява да играе успешно с топката, той се промъква покрай противниковите играчи, създава възможности и другите му съотборници да се включат в атаките, отбелязва голове, неговото присъствие или отсъствие оказва влияние на всеки мач на Барселона.“

Меси и Роналдо доминират над Златната топка през последните години, един от тях двамата е печелил наградата през последните седем години.

Има хора, които твърдят, че и Шави е трябвало да получи, по времето на своята активна кариера, най-високото индивидуално отличие за един футболист, но той казва, че не смята, че някога е заслужавал тази награда.

Към изказването си той добавя „Много пъти са ми казвали, че съм заслужавал наградата, но аз никога не съм се чувствал   достоен за нея. Меси, който е най-добрият футболист в историята, е пример за човек, който заслужава да я спечели.“


Последвайте ни

Партньори