Приятелски срещи, национални отбори, зона Европа, 28,29.март.2016

Андора – Молдова с ПРОГНОЗА ПОД 2,5 ГОЛА, (коеф. 1,67), резултат:  0:1

Футболното джудже Андора ще се опита да направи чудото и да запише нещо, различно от загуба в спора с Молдова. Между другото един от малкото успешни двубои на домакините през последните години се оказа именно срещу този опонент, отново в контрола, завършила при резултат 1:1. Това се случи преди цели 3 години и всъщност въпросният спор е последният, в който Андора не загуби. Молдовците бележат трудно и избраха среща с подобен съперник, за да може да стигнат до победата и да придобият самочувствие. Навярно те ще спечелят, но едва ли ще е с изразителна разлика.

Лихтенщайн – Фарьорски острови с ПРОГНОЗА ПОД 2,5 ГОЛА, (коеф. 1,53), резултат:  2:3

Доскоро боксовата круша Лихтенщайн сякаш леко по леко започна да забравя за това си положение. Точно преди година този тим дори успя да стигне до победа, което беше истинско събитие. В края на 2014-а пък отново триумфира – тогава срещу Молдова. Фарьорските острови са една идея по-силни от предстоящия си съперник, но въпреки това шансовете за победа тук изглеждат приблизително еднакви. Островитяните се поздравиха с две сензационни победи над гърците в последните квалификации, които ги отлепиха от последната позиция. Проблемите с отбелязването на попадения за двата тима ще продължат.

Украйна – Уелс с ПРОГНОЗА ПОД 2,5 ГОЛА, (коеф. 1,53), резултат:  1:0

Украинците са много сериозно фаворизирани по отношение на предстоящия сблъсък и ще е изненада ако не успеят да го спечелят. Те излизат с всичко най-добро и поради тази причина ще търсят задължителен успех. Показаното срещу Кипър беше доста качествено и минималната победа с 1:0 не отразява действителността. Във въпросната среща се включиха трима играчи от следващото поколение на националния тим – Коваленко, Малишев и Петряк. Много вероятно е те да получат шанс и в предстоящия сблъсък. Уелс успя да стабилизира защитата си най-вече поради наличието на Уес Морган в центъра ѝ. Както в последната си контрола, така и сега, гостите няма да могат да разчитат на услугите на Гарет Бейл. При отсъствието му шансовете им за отбелязване на гол стават далеч по-малки, а това сериозно ще повлияе и върху общата резултатност.

Северна Ирландия – Словения с ПРОГНОЗА ПОД 2,5 ГОЛА, (коеф. 1,44), резултат:  1:0

Северноирландците откриха нови земи, непревзети до момента. Те се наслаждават на феноменална за възможностите си поредица от срещи, която наскоро достигна 9 поредни без допуснато поражение. Мартин О’Нийл стабилизира отбора и в момента британската държава е на път да се превърне в отбор, с който всеки съперник трябва да се съобразява. Словенците са аут от ЕВРО 2016. Техният квалификационен цикъл се характеризираше с ниска резултатност, която продължи и в контролата срещу Македония отпреди дни, завършила с минималното 1:0. Историята на футбола е видяла 4 спора между Северна Ирландия и Словения като всеки един от тях е завършил с ниска резултатност. Така ще е и сега.

Естония – Сърбия с ПРОГНОЗА ПОД 2,5 ГОЛА, (коеф. 1,50), резултат:  0:1

Агонията на сърбите продължава, а краят на кризата така и не се намира. Интересното в случая е, че западните ни съседи имат сравнително високо качество играчи, но резултатите им въобще не кореспондират с това. Естония няма как да се сравнява със сърбите в това отношение, но въпреки това показва стабилност в представянето си през последно време. Това е един от отборите с най-ниска резултатност на срещите си в цяла Европа и предстоящият спор ще протече в пълен синхрон с това твърдение.

Норвегия – Финландия с ПРОГНОЗА ПОД 2,5 ГОЛА, (коеф. 1,60), резултат:  2:0

Норвежците трябваше да изпият горчилката в края на квалификациите след като се провалиха по възможно най-неприятния начин. Те изпуснаха прекрасна възможност и само след два месеца можеше да са във Франция, но в действителност няма да са. Финландците дори не успяха да се доближат до средното ниво за квалификационния цикъл и резонно останаха на дъното в групата си. Те са посредствен отбор, който продължава да е отчайващ пред гола. В 3 поредни сблъсъка те не могат да намерят противниковата врата, а без никакво съмнение загубата от Полша с 5:0 беше огромен удар по тях. Ако не друго, то поне ще стабилизират отбраната си срещу Норвегия.

Македония – България с ПРОГНОЗА ПОД 2,5 ГОЛА, (коеф. 1,57), резултат:  0:2

На футболния терен ще видим Македония и България в този приятелски спор. Пореден отчайващ квалификационен цикъл и за двата тима, които дори не успяха да се включат в битката за място в челото на класирането. За какво класиране изобщо говорим, при положение, че те дори останаха далеч от средното ниво за квалификационния цикъл. Безспорно има какво да се подобрява и в двата национални отбора. Преди дни македонците загубиха от Словения с 1:0, докато нашите победиха Португалия със същия резултат в паметен спор. И двата отбора имат съществени трудности в предни позиции, които ще останат налични и след края на прекия им сблъсък.

Черна гора – Беларус с ПРОГНОЗА ПОД 2,5 ГОЛА, (коеф. 1,57), резултат:  0:0

Черногорците излязоха с много нетипичен стартов състав при последната си проверка и бяха наказани от гърците. Загубата с 2:1 сякаш се оказа най-малкото, с което Черна гора се измъкна след спора си с момчетата на Скибе. С това поражение те увеличиха серията си от поредни поражения на 4, което задълбочава кризата в редиците им. Беларусите продължават да нижат ниско резултатна след ниско резултатна среща на сметката си. След последната контрола – срещу Армения и тяхната серия достигна до 4-и поредни сблъсъка с подобна развръзка. Слабостта им пред гола ще проличи и срещу Черна гора.

ПРОГНОЗИ РЕЗУЛТАТ
28.03.2016 Андора Молдова под 2,5 гола  0:1
28.03.2016 Лихтенщайн Фарьорски острови под 2,5 гола  2:3
28.03.2016 Украйна Уелс под 2,5 гола  1:0  
28.03.2016 Северна Ирландия Словения под 2,5 гола  1:0
29.03.2016 Естония Сърбия под 2,5 гола  0:1
29.03.2016 Норвегия Финландия под 2,5 гола  2:0  
29.03.2016 Македония България под 2,5 гола  0:2
29.03.2016 Черна гора Беларус под 2,5 гола  0:0Последвайте ни

Партньори