Приятелски срещи, национални отбори, 24.март.2016

Дания – Исландия с ПРОГНОЗА – НАД 2.5 ГОЛА, (коеф. 2,15), резултат:  2:1.

Датчаните пропускат ЕВРО 2016 и още от сега ще започнат изграждането на млад и перспективен отбор в търсене на силно представяне на предстоящите квалификации за Мондиал 2018. Това би означавало, че тук може да се очакват известни колебания в представянето им, а все пак и за съперник имат може би най-прогресиращият национален отбор в рамките на последната година. Исландия изненада мнозина специалисти с феноменалното си представяне по време на квалификационен цикъл и си гарантира място на финалите във Франция. Още по-интересното е, че този тим надиграваше и в крайна сметка побеждаваше голяма част от съперниците си не със защита, а с атака. Атрактивният стил на игра на „островитяните“ ги превърна в истинско откритие, а едва ли те ще изневерят на активните си действия поне до края на предстоящото Европейско. Този подход им носи успех и евентуална промяна точно сега може да се отрази пагубно върху шансовете на тима за позитивно представяне във Франция. След толкова позитиви обаче е време да отбележа и негативите за гостите, които след класирането за ЕВРО 2016 започнаха да действат много разколебано като най-големите им проблеми са свързани с представянето им в дефанзивен план. Пропускливостта на защитата достигна изключителните стойности от средно по 3 допуснати попадения в рамките на последните 5 двубоя и би било огромна изненада ако точно тук се стигне до подобрение в този показател. С оглед на стила на „островитяните“ нагласите са за поредна атрактивна среща с тяхно участие, гарнирана с много попадения.

Уелс – Северна Ирландия с ПРОГНОЗА – ПОД 2.5 ГОЛА, (коеф. 1,50), резултат:  1:1.

Уелс приема Северна Ирландия на „Кардиф стейдиъм“ в едно братско дерби. Доскоро тези два национални отбора бяха неособено известни, но през последната година извървяха пътя от дъното към върха и попаднаха на голямата сцена. Съвместното им класиране за финалите на ЕВРО 2016 говори достатъчно, а като добавим, че към тях с гарантирано място във Франция се поздравиха и традиционният участник на големи първенства – Англия, а също така и ЕЙРЕ, то несъмнено може да се говори за „разцвет на отборите от Острова“. Като обща черта между Уелс и Северна Ирландия трябва да се отбележи фактът, че през последната година поддържат ниска резултатност и рядко отбелязват по повече от 2 попадения на среща (дори срещу отборите на Андора, Сан Марино и Лихтенщайн). Точно това е и основният довод, поради който ще потърсим ниска резултатност в срещата помежду им.

Италия – Испания с ПРОГНОЗА – НАД 2.5 ГОЛА, (коеф. 2.35), резултат:  1:1.

Около 2 месеца преди началото на Европейското първенство ще видим поредният интригуващ сблъсък, противопоставящ големи футболни сили. През последните години италианците се позагубиха като ограничиха успехите си до минимум, но въпреки това не бива да бъдат отписвани толкова лесно на предстоящото Европейско. Ако тях ги възприемем като „спящия гигант“, то безспорно предстоящият им съперник е най-изявеният национален отбор през последните 10 години. Феноменалните постижения на испанците, свързани със спечелването на 2 поредни европейски титли, а между тях и на световна, ще останат записани завинаги на челно място в историята им. Те ще отидат във Франция като действащ шампион на континента, но ако вникнем в състава им ще разберем, че имат доста проблеми. Висенте Дел Боске продължава да прави ротации и да търси оптималния избор, а това ще даде сериозни шансове на италианците да се възползват. Към днешна дата това е просто една контрола за двата тима и те ще се опитат да постигнат не само добър резултат, а и в същото време да доставят удоволствие на феновете си. Високата резултатност е може би най-добрата възможност за постигането на второто.

Гърция – Черна гора с ПРОГНОЗА – ПОД 2.5 ГОЛА, (коеф. 1,50), резултат:  2:1.

Прекрасният „Стадио Георио Карайскаки“ се надява най-накрая да види добро представяне на своите. Това не се е случвало от страшно много време насам, а сякаш едно от най-големите падения във футболната история на Гърция стана факт именно през последната година – в квалификационния цикъл за място на ЕВРО 2016. Преди началото му отборът беше водач на групата си (по време на жребия, поставен в първа урна), но в крайна сметка се стигна до един изключителен прецедент като завърши на последната 6-а позиция, дори след отбора на Фарьорските острови. Едва ли в скоро време футболна Гърция ще види нещо по-срамно, така че поне тази новина може да подейства успокоително на местните фенове, които продължават да се надяват европейският шампион от 2004г. най-накрая да се съвземе. Той ще има за съперник в предстоящия сблъсък тим, който е с минимален опит на толкова високо ниво и далеч не може да се похвали с успехите на „елините“. Въпреки това черногорците разполагат със сериозен набор от индивидуални качества, който им позволява да мислят за нещо по-голямо. Те обаче продължават да изпитват трудности с отбелязването на попадения и точно това очаквам да ги провали и в предстоящото съперничество.

ПРОГНОЗИ РЕЗУЛТАТ
24.03.2016 Дания Исландия над 2.5 гола  2:1  
24.03.2016 Уелс Северна Ирландия под 2.5 гола  1:1
24.03.2016 Италия Испания над 2.5 гола  1:1  
24.03.2016 Гърция Черна гора под 2.5 гола  2:1Последвайте ни

Партньори