Португалия-България 0-1: Кристиано Роналдо не успя да отбележи срещу Владислав Стоянов

Кристиано Роналдо не успя да отбележи след изпълнение на дузпа и претърпя деморализираща загуба в приятелския мач между България и Португалия.

Роналдо не успя да се възползва от най-добрия си шанс да изравни резултата. Той дойде през второто полувреме, когато за Португалия беше отсъдена дузпа. Българският вратар обаче успя да спре изстрела на португалската звезда. Така голът, който Марселиньо вкара през първото полувреме, донесе победата за България.

Другият играч , който допринесе най-много за победата на България беше Владислав Стоянов. Още в началото на мача той успя да опази вратата на гостите от три атаки от страна на португалците. Два от изстрелите бяха дело на Кристиано Роналдо, а третият беше изпълнен от Нани.

Победният гол за българския отбор, който не успя да се класира за Евро 2016, беше отбелязан от Марселиньо в деветнадесетата минута. Той успя да се промъкне покрай защитниците на домакините и да отбележи.

vlado-stoianovСтоянов продължи да стои като непреодолима стена между португалците и победата до края на мача. Той успя да не допусне нито един гол в своята врата, въпреки атаките на португалците.

По време на изпълнението на дузпата от капитана на домакините се очакваше, че резултатът ще бъде изравнен. Стоянов обаче, за пореден път показа уменията си и спря топката.

След мача в изказването си пред медиите Стоянов показа своето трезво мислене и се постара да стане ясно, че нито той, нито съотборниците му са опиянени от победата. Вратарят на Лудогорец все пак призна, че е изключително доволен от себе си и описа мача като един от най-добрите в цялата си кариера.

Друг интересен момент в изказването на вратаря на българския национален отбор беше твърдението му, че преди началото на мача е знаел какво точно да направи при изпълнението на дузпа.

„Още преди мача знаех къде да се хвърля, ако свирят дузпа и Роналдо я изпълнява“, заяви Стоянов.


Последвайте ни

Партньори