Национални отбори, зона Азия и Европа, 24.март.2016

Австралия – Таджикистан с ПРОГНОЗА 2 (+4.5 азиатски хендикап), (коеф. 1,38), резултат:  7:0.

Поредният характерен сблъсък за зона Азия – ясно изявен смазващ фаворит срещу тотален аутсайдер – класика в жанра. И това се случва в около 90% от срещите на Австралия и Япония. Може да си направите изводи какво е средното ниво на отборите от зоната. Фактът, че преди началото на срещата възможността за победа на Таджикистан се оценява с коефициент между 35 и 50 ясно говори за положението. Само 4 дни след този мач, който на практика може да бъде спечелен и на ходом, за Австралия предстои мачът на мачовете в групата – спор с Йордания на Хари Реднап, която е съвсем близо. Ще е прекалено глупаво ако австралийците не съхранят силите си именно за този сблъсък, а „извадят нож“ на и без това отчайващия тим на Таджикистан.Този хендикап изглежда като отлична опция за тази среща. Таджикистан губи срещите си, но до момента го прави с високо вдигната глава и разлика от не повече от 3 попадения.

Южна Корея – Ливан с ПРОГНОЗА 2 (+3.5 азиатски хендикап), (коеф. 1,27), резултат:  1:0.

Южнокорейците вече си гарантираха спечелването на групата след като изградиха аванс от 8 точки спрямо Кувейт и Ливан, а до края остават само по два двубоя за всеки един от отборите. Те съхраниха мрежата си чиста във всеки от 6-те двубоя от началото, но тук може да имат известни колебания в защитен план. Ливан реализира 11 попадения в същия период, но тази статистика в случая не може да е обективна, защото цели 7 от тях бяха в една среща. Въпреки това те все още имат шанс да стигнат до завършавне на втората позиция и да се надяват на исторически момент във футболната си история. Южнокорейците ще действат спокойно, без напрежение, без излишно впрягане в срещата и като нищо ще увеличат сметката си с 3 точки, спечелени по лековат начин.

Естония – Норвегия с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 (коеф. 1,50), резултат:  0:0.

Естонците блеснаха в предходните квалификации за Европейско, но от тогава изпаднаха в последната възможна дупка. Те не могат да покажат дори половината от показаното през 2011-а година и изглеждат тотално обезверени. Проблемите с отбелязването на попадения са явни и навярно, за да подобрят самочувствието на играчите си от федерацията на тима бяха решили да назначат изключително странните контроли – първо с Грузия, а след това и с анонимния тим на Сейнт Китс енд Невис. Последната проверка беше далеч по-сериозна и в нея Естония разкри истинското си лице на боец, постигайки престижно реми с Швеция. Норвежците са в серия от 3 поредни загуби и сега са придвидили две контроли с отбори от севера. След Естония те излизат и срещу Финландия, така че ще могат да дадат шанс за изява на голям процент от играчите си. Слабостите пред гола са характерни за тези два национални тима и едва ли ще приключат точно в това противоборство.

Турция – Швеция с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 (коеф. 1,60), резултат:  2:1.

Два от бъдещите участници на ЕВРО 2016 ще си спретнат качествена проверка около месец и половина преди големия старт. Турците трябваше да треперят до последно за класирането си, но в крайна сметка успяха да се преборят за него и то още в рамките на редовните сблъсъци. Избягването на баражите се оказа изключителна новина за тях. След победата над Исландия те изненадващо станаха най-добрият 3-и отбор и директното класиране им се полагаше. Шведите обаче не съумяха да избегнат допълнителното напрежение, но в крайна сметка се справиха и с него.„Червения динамит“ не сработи срещу тях и в крайна сметка Ибра, и компания ликуваха. В последните двубои Швеция стана необичайно резултатна, но още тук ще се завърне към истинската си същност, свързана основно с различни варианти на опция „под“ за голове (било то 2.5 или 3.5).

Украйна – Кипър с ПРОГНОЗА 1, (коеф. 1,30), резултат:  1:0.

Фаворитът Украйна приема един от най-слабите национални отбори в Европа в последно време – този на Кипър. Двата отбора обитават различни орбити, но поради някакво странно решение на федерациите си ще премерят сили. Едните са доста амбицирани за силно представяне на ЕВРО 2016, а другите продължават отново и отново да подмладяват състава си, надявайки се на по-добри времена. Любопитно поради каква причина Украйна се е съгласила на контрола с толкова слаб съперник, но решението вече е взето. Тук домакините ще покажат защо са считани за огромен фаворит още преди началото на срещата и ще триумфират още в първата възможност през годината.

Китай – Малдиви с ПРОГНОЗА 1 (-4.25 азиатски хендикап), (коеф. 1,85), резултат:  4:0.

Китайците загубиха един от двата големи спора до момента – този с Катар и от сега може да се каже, че нямат шансове за изкачване на върха. От тук до края на тези квалификации би следвало да се съсредоточат върху втората позиция, която е напълно по силите на тима, но за да се поздрави с нея трябва задължително да смаже Малдивите. Аутсайдерът изглежда обречен още преди началото на спора, а със своите 3 точки в 6 срещи няма как да се надява на нещо съществено в квалификациите. В първата среща Китай спечели с 0:3, но тук ще излее яда си върху съперника и ще го прати в нокдаун след изпепеляваща победа.

Йордания – Бангладеш с ПРОГНОЗА 2 (+3.75 азиатски хендикап), (коеф. 1,83), резултат:  8:0.

Престоят на Хари Реднап начело на Йордания се характеризира с постоянни минимални победи. Голямата битка за него и момчетата му ще е след броени дни когато те излизат в спор с Австралия за първото място. Бангладеш е отчайващ отбор, който има само един равен в 6-те срещи от началото на кампанията. Тук шансовете за нещо, различно от загуба за гостите, са просто абсурдни. Въпреки това опция от хендикап голове в тяхна полза изглежда като прекрасен избор с оглед на основната новина, че Хари Реднап ще даде почивка на някои от най-важните си футболисти, съхранявайки ги за съперничеството с Австралия.

Сингапур – Мианмар с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 (коеф. 2,25), резултат:  2:1.

Квалификациите в зоната продължават, но програмата на тези два отбора беше изготвена така, че се случи да имат почивка по едно и също време. Те се разбраха за изиграването на тази контрола, която да им спомогне за поддържането на сравнително добра форма. Едва ли обаче тази среща може да се окаже от някаква по-голяма полза за двата тима. Сингапур загуби шансове за класиране кръг преди края, а Мианмар дори не е имал такива. Те са такъв отбор, който никога не е считан сред фаворитите, така е и сега. Въпреки това гостите ще намерят сили да извадят щита пред себе си и да се бранят умело, изненадвайки Сингапур.

ПРОГНОЗИ РЕЗУЛТАТ
24.03.2016 Австралия Таджикистан 2 (+4.5АХ)
24.03.2016 Южна Корея Ливан 2 (+3.5АХ)
24.03.2016 Естония Норвегия под 2,5 гола
24.03.2016 Турция Швеция под 2,5 гола
24.03.2016 Украйна Кипър 1
24.03.2016 Китай Малдиви 1 (-4.25АХ)
24.03.2016 Йордания Бангладеш 2 (+3.75АХ)
24.03.2016 Сингапур Мианмар под 2,5 голаПоследвайте ни

Партньори