Наистина ли Диего Коста ухапа Гарет Бари?

Диего Коста за пореден път е замесен в противоречива ситуация. Този път това се случи по време на загубата на Челси от Евъртън в мач от ФА Къп, който завърши с резултат от 0-2 благодарение на точните изстрели на Ромелу Лукаку.

Диего КостаИспанският нападател е в центъра на действието през целия мач, но в последните минути е отстранен след спречкване с Гарет Бари. Реакцията на Коста, след сблъсъка му с играча на Евъртън, е да скочи на крака и да доближи главата си до своя опонент.

По нататъшните му действия предизвикаха много противоречиви мнения в социалните медии. Той е отворил уста и се е приближил по такъв начин до врата на Бари, че от страни е изглеждало сякаш го захапва.

По реакцията на Гарет Бари може да се предположи, че не е имало истинско ухапване, но Коста въпреки това е бил отстранен заради неподходящото си поведение. Като това на практика е първото му отстраняване от игра след трансфера му в Челси.

Заради нарушение срещу Сеск Фабрегас по-късно в мача и Бари получи червен картон и също е напусна терена.

След мача Роберто Мартинес казва, че Гарет Бари не е сметнал инцидента за нещо притеснително, а е по-раздразнен от това, че е отстранен. Той не осъжда Коста за постъпката му и смята, че съдиите са си свършили работата перфектно.

Алан Шиърър коментира „ухапването“ със следните думи „През полувремето всички се смяхме на случилото се, но тези изпълнения на Коста вече започват да дотягат. Той прекарва твърде много време в спорове с рефери и противникови играчи, а това не е хубаво, защото настройваш хората срещу себе си“.

Треньорът на Челси отказва да даде коментар по темата оправдавайки се, че каквото и да каже ще бъде просто спекулация без реална стойност, защото не е успял да види развоя на събитията.


Последвайте ни

Партньори