Лукас Васкес се размина с червения картон, въпреки нарушението което извърши

 

Рахим Стърлинг имаше късмет, че се отърва без тежки контузии, след като беше ударен от Лукас Васкес по време на мача между Реал и Сити.

Реал Мадрид изкараха истински късмет, че не останаха с човек по малко на терена по време на победата си с 1-0 над Манчестър Сити. Решението на съдията да даде жълт картон на Васкес за това, че фаулира Стърлинг изненада много хора.

3115592_heroaДвадесет и четири годишният играч се плъзна към Стърлинг като шиповете на бутонките му бяха насочени към играча на Сити и го удариха в крака, на който Стърлинг беше стъпил в този момент. Това се случи към края на второто полувреме.

Съдията показа жълт картон на испанския нападател, но това решение се оказа доста противоречиво. Бившият съдия от Висшата лига Хауърд Уеб, след мача каза, че решението е било напълно погрешнo и че такова нарушение заслужава червен картон.

За радост на Манчестър Сити и на Английския национален отбор Стърлинг не получи сериозна травма, въпреки силния удар. Много бивши английски футболисти коментираха случката и всички бяха съгласни, че само добрият късмет е спасил Рахим Стърлинг от това, да остане със счупен крак след сблъсъка с Васкес.

Стийв Макманаман беше възмутен от това, че играчът на Реал Мадрид не беше изкаран от игра незабавно. Той не остана сам във възмущението си. В социалните мрежи настъпи истинска експлозия от коментари след даването на жълт, а не на червен картон. Фенове и на двата клуба изразиха своето несъгласие с взетото решение.

Сити загубиха мача заради гол, вкаран през първото полувреме. През остатъка от мача те така и не успяха да отбележат поне един гол. Може би ако бяха получили числено превъзходство в края на мача, те щяха да стигнат до попадение, но това не се случи и те загубиха.

Сега Реал Мадрид ще се изправят срещу Атлетико Мадрид на финала на Шампионската лига на 28 май.


Последвайте ни

Партньори