Купа де Франция – 1/16 финали

Аячо – Каен с ПРОГНОЗА – 2Х, (коеф. 1,48), резултат:  0:2. Домакините са затънали тотално в Лига 1 и са почти сигурен изпадащ. Играта им е трагична, а петте поредни загуби, които регистрира Аячо в шампионата закотвиха състава на последното място в елита. Каен са на 7 място в Лига 2 към момента и гледат към челната тройка, даваща право на промоция. Екипът ни е на мнение, че гостите ще се възползват от трагичното моментно състояние, в което се намират домакините и няма да допуснат загуба в редовното време. Прогноза – 2Х.

Ланс – Бастия с ПРОГНОЗА – 1Х, (коеф. 1,36), резултат:  1:1. Домакините са в Лига 2, заемат 3 място, даващо право на класиране в Лига 1 идния сезон, а в 10 домакински мача от началото на сезона са допуснали само 1 загуба. Бастия са в средата на Лига 1 далеч от зоната на изпадащите и съставът редува добри игри с посредствени такива. Доверяваме се на много силната игра на Ланс пред собствена публика. Прогноза – 1Х.

Анже – Сошо с ПРОГНОЗА – 1Х, (коеф. 1,29), резултат:  1:0. В този 1/16 финал за Купата на Франция имаме сблъсък на тим от Лига 2, който е на 2 място там и се бори за промоция – Анже, и състав, който е в голяма криза и от Лига 1 се е запътил към втория ешалон – Сошо. Мачът е непредвидим, но според нас шансовете на домакините са по-големи, защото са в подем към момента, а футболистите са придобили увереност от добрите резултати. Съставите са с изравнени възможности. Прогноза – 1Х.

Булон – Рен с ПРОГНОЗА – 2, (коеф. 1,66), резултат:  0:2. Разликата в класите между тези 2 тима е много голяма. Булон кретат в долната половина на таблицата в третото ниво на френския футбол – Лига Национал, а гостите се подвизават в елита. Рен се намират на 6 точки растояние от зоната на изпадащите и тимът спокойно ще се концентрира върху турнира за Купата на Франция. На мнение сме, че мотивацията в състава на гостите ще бъде на ниво и те ще спечелят в редовното време. Прогноза – 2.

Конкарну – Гингам с ПРОГНОЗА – 2, (коеф. 1,44), резултат:  1:1. Домакините са аматьорски тим, който едвали ще успее да се противопостави на елитния Гингам. Самото достигане до тази фаза на турнира за Конкарну е истински подвиг. Гостите са се настанили в средата на Лига 1 и очакват спокойно мачовете за купата. Разликата в нивото между двата отбора е голяма. Прогноза – 2.

Ирис – Лил с ПРОГНОЗА – 2, (коеф. 1,20), резултат:  0:3. Надали гостите ще допуснат изненада в тази среща срещу аматьорски състав. Лил се боряд за място в зона Шампионска Лига в Лига 1, а тимът на Ирис е пълна загатка за футболните анализатори. Домакините се подвизават в долните френски дивизии и трудно биха се справили срещу съперник от класата на Лил. Прогноза – 2.

СА Бастия – Ниор с ПРОГНОЗА – 2Х, (коеф. 1,30), резултат:  2:2. Мач между два състава от Лига 2. Домакините са затънали много сериозно на последното място в таблицата, но в последния шампионатен мач поднесоха голямата изненада, побеждавайки Нанси с 1:0 и то като гости. Ниор са средняшки тим, който не се бори за нищо в първенството, разполагайки се в средата на класирането. Гостите разполагат с по-добър отбор и само поради победата на СА Бастия в последния кръг се доверяваме на двоен знак за този мач. Прогноза – 2Х.

Марсилия – Ница с ПРОГНОЗА – 1, (коеф. 1,50), резултат:  4:5. Въпреки, че домакините са явен фаворит в този мач, бихме Ви препоръчали да внимавате с прибързаните залози. Гостите ще хвърлят доста сили в турнира за Купата на Франция и няма да се дадат лесно на „Велодром“. Ница нямат загуба в последните си 4 мача, побеждавайки в 3 от тях. Марсилия имат добри позиции и в Лига 1, така че този мач надали е най-важният за тима през сезона. Поради по-добрия тим, който имат домакините се доверяваме на прогноза – 1, но внимавайте!

Мон дьо Азерг – Монако с ПРОГНОЗА – 2, (коеф. 1,25), резултат:  0:3. Мач, в който имаме изявен фаворит и това е Монако. Домакините са аматьорски състав, който трудно би могъл да се противопостави на тима от княжеството, дори гостите да излезнат с резервните си играчи. Монако се борят с ПСЖ за титлата в Лига 1, въпреки че не се представят много убедително в последните 3 кръга (победа, равенство и загуба). Очакваме гостите да спечелят в редовното време. Прогноза – 2.

ФАИРМ – Бордо с ПРОГНОЗА – 2, (коеф. 1,20), резултат:  0:0. Бордо показват спад в моментната си форма, след като отборът загуби двата си мача през новата 2014 година и дори не съумя да вкара гол. Въпреки това гостите все още се задържат в горната половина на класирането в Лига 1 с добри шансове за атака на местата, даващи право на европейска квота. Време е Бордо да излезнат от кризата и каква по-добра възможност от тази – да срещнат аматьорски състав в мач за купата. Прогноза – 2.

Изеуре – Лион с ПРОГНОЗА – 2, (коеф. 1,28), резултат:  1:3. Пореден мач от 1/16 финалите, който противопоставя тим от елита с аматьори. Гостите се намират в много добра форма, допускайки само една загуба в последните десет шампионатни мача. Съставът на домакините е пълна загатка, но самото стигане до тази фаза на турнира е успех за тях. Доверяваме се на добрата игра на Лион в последно време. Прогноза – 2.

Мулинс – Тулуза с ПРОГНОЗА – 2, (коеф. 1,40), резултат:  2:1. Този мач също се характеризира с изявен фаворит и аутсайдер. Гостите се представят много посредствено през сезона в Лига 1 и се клатушкат в средата на таблицата на 11 точки от опасната зона, а местата за евротурнирите също не са близо – на 9 точки растояние. Внимавайте с този мач, въпреки че Тулуза би трябвало да спечели. Прогноза – 2.

ПСЖ – Монпелие с ПРОГНОЗА – 1, (коеф. 1,22), резултат:  1:2. Това е едва вторият двубой, противопоставящ на 1/16 финалите тимове от елита. Домакините са основен фаворит за титлата, към момента са на върха в Лига 1, чакат 1/8 финалите в Шампионската Лига и вървят по план в турнира за Купата на Франция. Гостите се борят за мястото си в елита и благодарение на добрите си игри и резултати в последните 3 шампионатни мача се измъкнаха от опасната зона. Прогноза – 1.

Оксер – Дижон с ПРОГНОЗА – 1Х, (коеф. 1,40), резултат:  2:2. Оксер са един от най-силните домакини в Лига 2 и нямат нито една загуба в десетте си домакинства от началото на сезона, но за сметка на това се представят плачевно на чужд терен и това им коства челно класиране. Дижон са пети към момента в Лига 2 с реални шансове за промоция. Двата тима са с изравнени възможности и този мач би могъл да завърши по всякакъв начин. Ние се доверяваме на убедителната игра на Оксер пред собствена публика и екипът ни е на мнение, че домакините няма да загубят срещата в редовното време. Прогноза – 1Х.

час отбори прогнози
21.01.2014 – 1/16 ФИНАЛИ
19:00 ч. Аячо – Каен 2X    0:2
19:30 ч. Ланс – Бастия 1X    1:1
20:00 ч. Анжер – Сошо 1X    1:0
20:00 ч. Булон – Рен 2      0:2
20:30 ч. Конкарну – Гингам 2      1:1
20:30 ч. Ирис – Лил 2      0:3
21:00 ч. СА Бастия – Ниор 2X    2:2
22:00 ч. Марсилия – Ница 1      4:5
22.01.2014 – 1/16 ФИНАЛИ
18:00 ч. Мон дьо Азерг – Монако 2      0:3
19:00 ч. ФАИРМ – Бордо 2      0:0
20:00 ч. Изеуре – Лион 2      1:3
20:30 ч. Мулинс – Тулуза 2      2:1
21:15 ч. ПСЖ – Монпелие 1      1:2
23.01.2014 – 1/16 ФИНАЛИ
19:30 ч. Оксер – Дижон 1X    2:2Последвайте ни

Партньори