Капитанът на България се забърка в расистки скандал

Капитанът на националния отбор на българия Светослав Дяков се забърка в расистки скандал заедно с футболиста на Оборище Панагюрище Ели Маркес. Според бившият играч на ЦСКА Дяков му е казал „Маймуна, мангал черен от Бразилия“. Всичко това е станало в средата на второто полувреме при резултат 1:0 в полза на Лудогорец 2.

Срещата е от Втора лига на футболното ни първенство. Причината Дяков да играе за дублиращия тим на шампионите е, че той получи червен картон срещу Локомотив Пловдив и реално предишния ден, когато Лудогорец гостува на Дунав той изтърпя своето наказание. Явно Георги Дерменджиев иска халфът да е в перфектна форма и това е причината да вземе участие в мач на втория отбор.

Ето какво обясни самият Маркес за ситуация,когато той тръгва да изпълнява фал в тяхна полза, а Дяков взима топката за да бави времето: „И аз тръгвам да взема топката и да изпълня фаул. Дяков обаче взе топката и тръгна с нея. Поисках от съдията да му направи забележка, а Дяков каза: „Мангал, маймуна, ти идваш от Бразилия, от гората да станеш човек тук, в България“, разкри Маркес.

„Явно той (Дяков) не знае как да се държи с толкова чужденци в Лудогорец. При положение, че той играе с почти с 10 чужденци, как може да се държи така с мен?! Сигурно и с тях се държи по същия начи, само че нищо не излиза по медиите. Но това не е моята работа“, добави футболистът.


Последвайте ни

Партньори