23 години по-късно Франция си върна за случилото се през 93-та

Нашите момчета направиха силен старт и въпреки това си тръгнаха разгромени от ‘Парк де Пренс’.
Франция – България 4:1

franciqПротивно на всякакви първоначални нагласи тимът на България беше по-дейният на игралното поле, но за наше съжаление само в рамките на първите десетина минути. В една от много редките български атаки Георги Миланов пое топката около централната линия, водеше я уверено напред към вратата на французите, на няколко пъти залъга Бакари Саня, за да нахлуе в наказателното поле, а там крайният бранител на Манчестър Сити извърши безумно нарушение. Дузпата в 6-та минута беше отсъдена и с пълно право. Зад топката застана Михаил Александров, който се нагърби с отговорността и се справи със ситуацията, вкарвайки за 1:0. И десният страничен стълб на вратата на Уго Лорис помогна на Александров за това опитът му да е успешен. „Петлите“ скочиха бързо да възстановят равенството като още в 9-та минута Кевин Гамейро можеше да го стори. Този път голаджията на Атлетико не сполучи, но точно 14 минути по-късно реализира брилянтен гол след асистенция не на кой да е, а на Пол Погба. Футболистът на Манчестър Юнайтед намери Гамейро с ювелирно подаване в наказателното поле на българите, за да подкани голаджията на дюшекчиите да наказа Владислав Стоянов. Сериозна заслуга за гола има и самият Гамейро, който се справи в индивидуалното противоборство с български бранител, за да излезе по-напред в ситуацията и да играе първи с топката.

Само 3 минути по-късно Димитри Пайе направи обрата пълен като нанесе смазващ удар по амбициите на българите. Минута по-късно пък тази среща започна да се превръща в истински кошмар за Бакари Саня, който освен с вината за гола на България за 0:1 напусна игралното поле и с контузия рано-рано, още в 27-та минута. В 38-та крайният изход на сблъсъка започваше да изглежда предизвестен след гола на Антоан Гризман, който допълни партньора си в атаката на Атлетико – Гамейро, за да оформи това 3:1, запазило се и на почивката. След паузата всичко на игралното поле беше аналогично със случващото се преди нея, Франция контролираше топката, забавляваше се и можеше да вкара поне още 3 гола, докато родните национали не бяха в състояние да се противопоставят. В 59-та минута Гризман добави втория си гол, за да доведе резултата до 4:1. Единствената по-интересна ситуация до края на сблъсъка беше в 77-та минута когато се виждаше вече 5-ия гол на французите, но напречната греда спря удара на Блейз Матуиди.

Тази загуба бързо свали нашия национален тим от върха в групата и го отведе на 4-то място след победите на Холандия и Швеция в останалите два сблъсъка. Групата започва да се завързва все повече като за съжаление и този път се очертава нашият тим да остане зад борда. Всеки от Франция, Холандия и Швеция вече има по 4 точки, а след броени дни ‘лъвовете’ гостуват на ‘тре кронур’ в ключов сблъсък и за двата тима.Последвайте ни

Партньори