Шампионска Лига 16-17 април.2019

Барселона – Манчестър Юнайтед с ПРОГНОЗА НАД 2.5 ГОЛА – 3:0

Тотална скука беше сътвореното от тези тимове преди седмица когато разочароваха футболния свят. Не бяха много епизодите, които внесоха някакво раздвижване в статуквото на въпросния сблъсък, но въпреки това по-класният тим – този на Барса стигна до своето. Тази победа дава известно преимущество на „каталунците“, но дотам. В никакъв случай не им гарантира класирането за полуфиналите, тъй като преднината им не е от сорта на 3:0, а и със сигурност даже самите те много добре знаят това. Връщайки се само няколко седмици назад, определено няма как да са забравили това, което английският им съперник стори срещу ПСЖ, така че едва ли тук ще има някакъв момент на подценяване. За разлика от първия мач, този напълно ще оправдае очакванията и всъщност ще компенсира потресаващата продукция отпреди седмица. Тук головете ще падат един след друг, а шоуто ще е пълно.

 

Ювентус – Аякс с ПРОГНОЗА 1 – 1:2

Най-добрата прогноза за днешния ден е точно тази за мача Юве – Аякс. Италианците не блестяха с кой знае какво преди седмица и въпреки това стигнаха до своето – гол на чужд терен и резултат, различен от загуба. С всичкия опит, с който разполагат, и имайки Кристиано Роналдо в редиците си, не следва да имат и най-малки затруднения в това да довършат започнатото и да съкрушат младите холандци. По подобие на казаното в горната прогноза най-вече в частта за Ман Юнайтед и за подвига, който тимът направи в миналия кръг срещу парижани, същото е в сила за Аякс. Холандците сътвориха чудото, отстранявайки Реал Мадрид и то след сериозно изоставане след края на първия мач. Тимът на Юве има един много опитен състав, който няма да позволи на младоците от Амстердам да си правят каквото си поискат на терена. „Старата госпожа“ ще има сериозно превъзходство и ще стигне много по-лесно от очакваното до победата.

 

Порто – Ливърпул с ПРОГНОЗА НАД 2.5 ГОЛА – 1:4

„Червените“ свършиха огромна част от работата си преди седмица когато не оставиха особени шансове на португалците, побеждавайки ги с 2:0. Числовото изражение можеше да е много по-убедително в тяхна полза, но и това е напълно достатъчно, за да ги прати в следващата фаза на надпреварата. Неотдавна, всъщност точно преди година, те си спретнаха една истинска голеада точно с този съперник, размазвайки го на два пъти в същата надпревара. Порто вече няма какво да губи и ще забрави за каквато и да било игра в собствената половина. „До Драгао“ ще създаде изумителна атмосфера, която предразполага направата на нещо голямо. Чисто и просто възможностите на местния тим не му позволяват да се върне в играта при подобно изоставане и срещу този съперник, така че ще се отдаде на това да си разменя атака след атака с него, както и гол след гол.

 

Манчестър Сити – Тотнъм с ПРОГНОЗА 1 (-1.5АХ) – 4:3

Ман Сити се пропука по безумен начин срещу един от абонатите си от последните години. Дълго време „гражданите“ правеха каквото си поискат точно срещу този си съперник, но в този толкова важен за тях и най-вече за треньора им Пеп Гуардиола мач, те се провалиха. Това обаче е само първият епизод от съперничеството им в заключителната фаза на ШЛ, а по-интересната тепърва предстои. Манчестър Сити ще има достатъчно време за подобаващ отговор и то срещу обезкървен опонент, загубил някои от най-силните си фигури в този толкова важен етап. Тотнъм ще е едно много бледо подобие на самия себе си и въобще няма да е съпоставим с този си толкова силен съперник. „Гражданите“ ще диктуват всичко в този мач от самото му начало и ще се приберат още на почивката с аванс, а след нея превъзходството им ще става все по-сериозно и по-сериозно, за да подпечатат успеха и да се озоват на полуфиналите в надпреварата.


Последвайте ни

Партньори