Франция Лига 1, 38 кръг, 20 май.2017

Анже – Монпелие с ПРОГНОЗА НАД 0.5 ГОЛА

Мач без каквото и да било значение за който и да било от двата тима. Хванати ръка за ръка те си подпечатаха оцеляването, а от там насетне всичко остана без значение. Анже имаше своите мигове на трудности през кампанията и съумя да ги превъзмогне, за да се озове на 13-то място кръг преди края. Все още тимът е в състояние да се изкачи до 11-то, като за целта трите точки срещу Монпелие биха му дали зелена светлина. Каквото и да сторят гостите, те си остават 15-и. Въпреки липсата на добри перспективи, те ще са конкурентни и няма да дадат пълния точков комплект на опонента просто така. В един такъв мач прогноза за гол през първата част е сред топ-селекциите.

Гингам – Метц с ПРОГНОЗА ГОЛ/ГОЛ

Средняшко съперничество, което все пак ще има с какво да допадне на футболния запалянко. В продължение на последните няколко кампании Гингам е един от неудобните домакини даже за най-силните тимове в лигата. Много по-често обаче тимът се сгромолясва точно срещу посредствените опоненти, като да кажем Метц. Новакът направи чудото и след толкова дълго време, прекарано в „зоната на здрача“, се измъкна от нея и потегли към „златната среда“. За сетен път той ще разгърне огневата си мощ и ще намери път към противниковата врата, като същевременно и ще инкасира за кой ли път през кампанията.

Лил – Нант с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 ГОЛА

Тимът на Лил до последния възможен кръг си остава един от най-непредсказуемите. Много трудно е той и по-точно мачовете с негово участие да бъдат прогнозирани на базата на това, че веднъж тимът е изумителен, играе по зашеметяващ начин и печели, а още на следващата седмица няма и помен от това, като губи и то с голяма разлика. Нант е на път да постави черешката на тортата със 7-то си място в таблицата. Единствено трите точки ще го гарантират, а точка или загуба, ще отворят шанс пред Рен и Сент Етиен да задминат „жълтите“. Тези два тима вече чувстват умората и тя ще ги провали в начинанието да направят голово шоу помежду си.

Лориен – Бордо с ПРОГНОЗА 1 ДНБ

Настъпи мигът и за най-важният сблъсък през кампанията за домакините. Само преди два месеца критиците им вече им бяха стегнали багажа в посока Лига 2, а Лориен не се поддаде на това и се надигна от нищото, за да се изкачи до 18-то място. То няма да доведе до директно изпадане, а ще остави вратичката към Лига 1 сериозно открехната понеже бъдещето на тима би се определило посредством плейаут с тим от втората дивизия. Много голямо е желанието на Лориен все пак да триумфира в последния кръг, а със спечеления пълен точков комплект е напълно възможно да задмине минимум един измежду Каен и Дижон, което би означавало и сигурно спасение. Бордо е 6-и и все още някак си може да задмине тима на Марсилия и да си подпечата участие в ЛЕ. Старата слабост на тима при играта далеч от дома ще го провали, а Лориен ще изпадне в екстаз.

Лион – Ница с ПРОГНОЗА НАД 2.5 ГОЛА

Голямо зрелище се заформя в този мач между Лион и Ница, два от най-офанзивно ориентираните тимове в лигата. Трите поредни триумфа за домакините им подпечатаха 4-то място, което ги праща в ЛЕ и през идната кампания. Във всеки от тези случаи те както реализираха, така и инкасираха голове, което е показател за зрелищния футбол, който изповядват. Освен това вече в 5 последователни кръга неизменно участията им приключват с над 2.5. В това отношение Ница има известен регрес, който ще бъде наваксан точно срещу Лион. Тимът на гостите е измъчван от пълния лазарет и поради тази причина е оставян на втори план в тази визита. Все пак предвижданото зрелище ще се състои и головете ще валят един след друг.

Марсилия – Бастия с ПРОГНОЗА 1

Марсилия се промъкна до 5-то място в таблицата и класирането за Лига Европа е повече от задължително. То ще дойде само и само тимът да триумфира в последния кръг от кампанията, което е страшно вероятно. На базата на слабия опонент – предпоследния в таблицата, както и на възхода в собственото представяне, домакинският тим има всички основания да се надява не само на победа, а на крайно изразителна такава. Спящият гигант се събуди и то в много важен период от кампанията, за да изпревари Бордо и да държи съдбата на 5-то място в краката си. Марсилия няма да трепне и на изпроводяк, подпечатвайки си евро-участието.

Нанси – Сент Етиен с ПРОГНОЗА 1 ДНБ

Нанси вече няма теоретичен начин по който да стигне до директно оцеляване, но все още може да стигне до такова посредством плейаут. Такъв сценарий е много трудно осъществим, като изисква развой на цели три сблъсъка от финалния кръг само според вкуса на тима. На дневен ред стои победата срещу Сент Етиен, а едва след това идват чаканите загуби на Бастия от Марсилия и на Лориен от Бордо. Стигне ли се до решаването на този ребус, Нанси ще е 18-и и ще излезе срещу 3-ия от Лига 2 в плейаутни сблъсъци. Сент Етиен остава в горната половина на таблицата и след две последователни поражения е обзет от пълна деморализация, която ще рефлектира върху играта на тима срещу Нанси.

ПСЖ – Каен с ПРОГНОЗА НАД 2.5 ГОЛА

Страшно завързан стана спорът на дъното на таблицата, като подобно нещо въобще не е в сила за върховите места. ПСЖ изпита голямото разочарование в последните няколко кръга когато осъзна, че титлата вече е извън обсега на възможностите му и ще може да се надява на нейното спечелване, но едва през следващата кампания. Каен е първият тим над „зоната на здрача“ и победи ли ПСЖ насред „Парк де Пренс“, ще си осигури оцеляването. Такъв сценарий обаче ни най-малко е сред най-възможните. Парижани отнесоха Бастия и Сент Етиен в последните два кръга с по 5:0, а като нищо и срещу Каен могат да продължат серията си. За сетен път головете в мач на ПСЖ ще са страшно много.

Рен – Монако с ПРОГНОЗА 1Х

Рен влиза в кръга от 9-то място, а макар и само символично, желанието на тима си остава за изпреварване на Сент Етиен и Нанси. Завършването било то на която и да било от тези три позиции, не носи със себе си особена разлика, като въпросът е основно за донасяне на радост на феновете. Няма да има по-добър начин за направата на подобно нещо от изнасянето на един много силен сблъсък срещу новия шампион Монако. Кой знае кога беше последният случай, в който монегаските не триумфираха. В предходния кръг те вдигнаха титлата и се завърнаха към славните времена. Кампанията за тях вече е приключила и срещу Рен това нагледно ще си проличи.

Тулуза – Дижон с ПРОГНОЗА 2Х

Съдбоносен сблъсък за гостите от Дижон, които са в качеството си на новак и имаха немалък престой в „зоната на здрача“. Малко преди пресичането на финалната линия те се измъкнаха от там и са на път да останат на една много добра позиция. Триумф срещу Тулуза ще им подпечата мястото в елита и за новия сезон, а всичко това разкрива колко важен е идният сблъсък за тях. Тулуза е на 11-то място, като единственият мрачен аспект за тима е това, че при допускане на загуба срещу Дижон, е напълно възможно да регресира с до 3 места, което би означавало до 14-то. Новакът, който обичайно минава за един от най-слабите гости, този път ще надмогне обичайните си умения и ще си подпечата оцеляването.


Последвайте ни

Партньори