Франция Лига 1 – 38 кръг, 14.май.2016

Анже – Тулуза с ПРОГНОЗА Х (ПП)

Анже си гарантира спасението рано-рано и може просто да излезе за последния сблъсък от тази прекрасна кампания и да му се наслади. Сензацията е факт, понеже Анже не просто се спаси, а го направи по изключително категоричен начин, завършвайки кампанията в средата на таблицата. Тулуза чувства огромно напрежение преди този сблъсък. Все пак хубавата новина за гостите е, че се измъкнаха от зоната на изпадащите и спечелят ли визитата си на Анже – мястото им в елита е гарантирано. До паузата Тулуза няма да си позволи много рискове и резултатът ще остане непроменен.

Гингам – Ница с ПРОГНОЗА 2Х

Гингам трябва да преглътне разочарованието от настоящата кампания понеже остана твърдо във втората половина на таблицата. През последния сезон тимът се беше устремил към атака на местата в горната половина на класирането, но в крайна сметка устремът не се пренесе и в настоящата кампания. Ница пък изнася най-силната си продукция от много години насам. Възходът на гостите ще приключи с участие в Лига Европа. При победа в този спор и грешна стъпка на Монако Ница дори ще се пребори за 3-то място, но това изглежда много малко вероятно. Все пак гостите ще поставят Монако под напрежение и ще измъкнат добър резултат от визитата си на Гингам.

Каен – Бордо с ПРОГНОЗА ГОЛ/ГОЛ

Два средняшки отбора ще премерят сили в последния кръг. Каен беше впечатляващ през половината сезон и разочароващ през втората част. Въпреки това кампанията може да се определи като напълно успешна. Тимът се утвърди в шампионата и започна да гради свой стил на игра, който му носи успехи. Бордо разочарова и не успя да влезе в Лига Европа, но все пак намери сили, за да спре устрема на ПСЖ в отложения сблъсък, който се изигра през седмицата. Бордо ще продължи да бележи, но и в този случай ще трябва да вади топката от своята врата.

Лориен – Газалек Аячо с ПРОГНОЗА 1Х

След три поредни загуби Лориен е деморализиран и може да направи един приятелски подарък на Газалек Аячо. Този спор няма никакво значение за домакините, които си гарантираха спасението, докато бъдещето на Газалек е поставено на карта. Те се нуждаят от едновременно сбъдване на две събития – победа при визитата на Лориен и загуба на точки от страна на Тулуза. Единствено в такъв случай Газалек може да се спаси. Отчайващото представяне при гостуванията няма да позволи на тима да го стори и ще изпадне след собствена грешка.

Монако – Монпелие с ПРОГНОЗА 1

Монако беше шумно шамаросан в миналия кръг, претърпявайки тотален позор. Лион се подигра с богаташите и им даде много сериозни поводи за размисъл. Само за няколко минути сблъсъкът беше решен след изключителни изпълнения на Лион, но голяма роля за крайния резултат изиграха и безумните действия на Ласина Траоре, който рано-рано си изкара червен картон. Монегаските са задължени да се надигнат мигновено и да спечелят последния сблъсък от кампанията. В противен случай участието им в ШЛ виси на косъм. Единственото победата срещу Монпелие ще ги прати за пореден сезон в най-силния турнир.

Пари Сен Жермен – Нант с ПРОГНОЗА Х (ПП)

Пари Сен Жермен продължи доста продължително да поддържа едно много високо ниво на представяне, размазвайки съперник след съперник. Все пак се намери тим, който спря серията на шампионите и се възползва от безразличността в действията им. Пари Сен Жермен беше посредствен при гостуването на Бордо и беше наказан. Това няма никакво значение за шампионите, все пак те вдигнаха поредната си титла. Разколебаването им ще продължи и срещу Нант.

Реймс – Лион с ПРОГНОЗА 2Х

Лион е под пара след поредната впечатляваща продукция. 4 победи в последните 5 сблъсъка за гостите, които се върнаха на правилния път и в най-скоро време отново ще участват в Шампионска лига. Реймс все още таи надежди за спасение, но за да останат живи до последно тимът трябва задължително да победи Лион и да се надява на грешни стъпки на цели два директни съперника. Лион няма да позволи това да се случи, понеже ще продължи серията си и ще запрати Реймс директно към втора лига.

Рен – Бастия с ПРОГНОЗА 1

След изключително качествената продукция през първия дял от кампанията Рен изпадна в много странно състояние, бивайки сполетян от много на брой грешни стъпки. Стигна се дори дотам, че в момента точно това е тимът в най-слаба форма в цялата лига. Няма друг, който да не е записал поне една победа в последните си 5 спора. Спадът в представянето на Рен прати тима на 7-то място, което ще се окаже и максимумът му след края на последния кръг. Бастия стигна до спасението и остава на сериозна дистанция от зоната на изпадащите. Все пак Рен ще постави успешен край на кампанията, слагайки край на серията от мачове без победа.

Сент Етиен – Лил с ПРОГНОЗА ГОЛ/ГОЛ

Сент Етиен и Лил ще разчистят сметките си в директен спор. Със сигурност само един от тези два тима ще участва в Лига Европапрез новата кампания. Сент Етиен е в по-добро положение в това отношение, понеже има домакинството, а също така ще е напълно доволен и на реми. Лил се нуждае от трите точки и от нищо друго. Победата за гостите ще означава, че те ще изпреварят директния си опонент и ще ликуват след феноменален втори дял от кампанията. Двата тима няма да губят време и ще изнесат качествена продукция, в която няма да липсват и голове.

Троа – Марсилия с ПРОГНОЗА 2

Недоразумението Троа по някакъв начин си проправи път в елита, но още след първите кръгове си пролича, че този тим е на светлинни години дори от съперниците във втората част на елитната дивизия. Кръг преди края Троа има само 17 точки като предпоследния в класирането е с двойно по-голям точков актив. Марсилия напомни за себе си през последните седмици, печелейки два пореди сблъсъка. Гостите ще успеят да оформят своя хеттрик в края на сезона като ще се надяват да прехвърлят силния завършек на кампанията и в следващата.

Кръг 38 прогнози резултат
14.05.2016 Анже Тулуза Х (ПП)
14.05.2016 Гингам Ница
14.05.2016 Каен Бордо гол / гол
14.05.2016 Лориен Газелек Аячо
14.05.2016 Монако Монпелие 1
14.05.2016 Пари Сен Жермен Нант Х (ПП)
14.05.2016 Реймс Лион
14.05.2016 Рен Бастия 1
14.05.2016 Сент Етиен Лил гол / гол
14.05.2016 Троа Олимпик Марсилия 2Последвайте ни

Партньори