Франция Лига 1, 37 кръг, 14 май.2017

Бастия – Лориен с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 ГОЛА

Будещ голям интерес е спорът на дъното в таблицата където няколко тима са в разстояние на едва няколко точки. И Бастия, и Лориен са там, а съдбата им все още е неясна. Много голям е шансът домакините да изпаднат, а техните идни опоненти все пак да открият този толкова желан път към спасението. Един голям удар по домакините и техните привърженици беше лишаването от домакинство в последния възможен случай за кампанията. Така идната среща с Лориен ще бъде на неутрален стадион, а гостите ще се възползват от това. И двата тима обаче няма да са на забележително ниво и головете ще се превърнат в табу.

Бордо – Марсилия с ПРОГНОЗА ГОЛ/ГОЛ

Бордо стигна до поредно реми в миналия кръг когато беше част от една зрелищна продукция, имайки насреща си тима на Сент Етиен. Още по-странното е, че повече от половин час двата тима нямаха почти никакви шансове, а изведнъж головете заваляха, като само в последните 5 на първата част си размениха по един. Упражнението се повтори и през втората част, за да се стигне до крайното 2:2, което оставя Бордо на втори план в спора за 5-то място. Единствено триумф срещу Марсилия ще преобърне развитието за кой ли път и всичко ще бъде оставено за последния кръг. В домакинствата си Бордо се чувства много добре и непрестанно гледа към противниковата врата. Головете и тук ще падат един след друг, за да се стигне дотам, че двата тима да поставят черешката на тортата в кръга.

Каен – Рен с ПРОГНОЗА 1 ДНБ

Безкрайно ключов мач за домакините от Каен, които навлязоха в ужасяваща поредица и пропадането им до „зоната на здрача“ не е необяснимо. Насъбраха се няколко много тежки уикенда за тях, приключили с поражения, а предстоящият ще бъде в пълен контраст с казаното. Рен става все по-посредствен с изминаването на кръгове след като беше на висота в първите 10 кръга. После тимът първо отстъпи мястото си в четворката, след това остана и извън петицата, а понастоящем е много по-надолу. Липсата на мотивация ще доведе дотам, че за сетен път тимът да се пречупи, а Каен да изкопчи най-важния си триумф през годината.

Дижон – Нанси с ПРОГНОЗА 1Х

Много, много голяма битка между два себеподобни тима. Само преди година Дижон беше във втората дивизия и нямаше кой знае какво противопоставяне. Животът в Лига 1 се превърне в нещо много по-различно, като изведнъж тимът изпадна в една много дълбока дупка, от която все пак започна да намира изход. Най-доброто за него ще е да остане 16-и или 17-и, а 18-то място също няма да е за изпускане, тъй като ще го прати към плейофен мач с тим от втората дивизия. Нанси е един от преките опоненти в спора за спасението, но липсата на силни изяви във визитите ще препъне гостите на финалната права и ще ги запрати към втория ешелон.

Метц – Тулуза с ПРОГНОЗА ГОЛ/ГОЛ

Метц направи изискваното, за да оцелее и изпадна в празненства. Всичко това отваря пътя на тима към нова зрелищна среща с опонент с който има редица сходства. Като оставим настрана мястото в таблицата на двата тима, те играят по един и същ начин, а единствено наличието на по-силни футболисти води дотам, че Тулуза да има известно преимущество. В един такъв мач, който е единствено за феновете, двата тима ще оставят това, което пише на светлинното табло, на втори план, и ще съберат погледите най-вече с наличието на страшно много голове и то двупосочно. Няма да е първият, нито последният мач, с вкарване на голове и в двете врати този кръг и въпреки това освен с това, двата тима ще се отличат и с неумението си в дефанзивен план.

Монако – Лил с ПРОГНОЗА 1

Една от най-твърдите единици този кръг. Монако направи всичко от – до, за да вдигне титлата през кампанията. Забележителен тим, основаващ се на зрелището и непрестанните офанзиви в посока противниковата врата. Това е истинска мечта най-вече за онези от футболните запалянковци, за които вкарването на голове е същността на играта. Лил дълго време беше зациклил, а в последно време започва да загърбва това си амплоа, за да стигне до няколко последователни триумфа и да се изкачи на нетолкова доброто място в „златната среда“. И то в края на краищата ще бъде прието за успех на фона на това, че неотдавна тимът беше и в зоната на здрача. Той няма да има необходимото, за да даде отпор на Монако и да хвърли сензацията.

Монпелие – Лион с ПРОГНОЗА НАД 2.5 ГОЛА

Лион отново ще участва в ЛЕ, а чувстваше, че е способен на много повече. Същият този тим има няколко много, много силни футболисти, които не е изключено в близките месеци да бъдат продадени. Остатъка от кампанията ще даде поле за изява на Лион, за да разгърне най-доброто от най-доброто в офанзивата си. От това ще пострада обаче отбранителната линия на тима, която и без това не е сред най-постоянните в лигата. Монпелие е в много голяма дупка и просто чака да настъпи последния кръг, да отмине и той с което да приключи и кампанията. Оцеляването е гарантирано и тимът ще се постарае единствено да играе добър футбол. Точно в този мач ще се стигне до едно зрелищно надиграване, а допълнение към него ще са многото голове.

Нант – Гингам с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 ГОЛА

Средняшките тимове на Нант и Гингам са отражение един на друг и по никакъв начин няма да сътворят зрелищна среща, каквато ще предоставят редица от останалите тимове през този уикенд. Нант върви във възходяща линия и остави на заден план редицата неуспехи в средата на кампанията. От тогава до днес жълтите вървят само в една посока – възходящата, а утвърждаването им в горната половина на таблицата, беше най-малкото, което те получават за добрите си игри. Гингам е трагичен гост и тази стара слабост на тима ще се прояви точно в този миг и въпреки това гостите ще намерят някакъв начин да дадат отпор и да са сравнително равностойни в една изпълнена с нарушения битка.

Ница – Анже с ПРОГНОЗА 1

Напълно заслужено ще е тимът на Ница да завърши кампанията по своя начин – с вихрено темпо и триумф. Велико постижение за орлите, които си подпечатаха място в ШЛ и през идната кампания ще мерят сили с най-силните тимове на стария континент. Играта им е забележителна и предразполага към продължаване на прогреса. Анже е пълна трагедия и от месец и половина насам губи мач след мач. Пропадането на тима обаче по никакъв начин няма да го отведе до поемане на пътя към Лига 2. Силната домакинска игра ще позволи на орлите да полетят за сетен път към пълния точков актив и да доставят върховно удоволствие на запалянковците си, които се настройват за големите битки в ШЛ.

Сент Етиен – ПСЖ с ПРОГНОЗА 1Х ПП

От край време Сент Етиен приема сблъсъците си с ПСЖ като една от най-важните си срещи. И този път няма да направи изключение, а вдъхновени от силната си серия, домакините ще хвърлят една от най-големите сензации на кръга, противопоставяйки се успешно на тима с най-големи финансови възможности в цялата лига. ПСЖ допусна едно поражение от Ница в безспорно най-слабата си продукция през годината. Играта на парижани не приличаше на нищо, като получилото се цифрово изражение на светлинното табло беше най-малкото с което да се измъкнат. Сент Етиен ще получи сериозно побутване от трибуните, тъй като местните запалянковци са зажаднели за голяма победа, до каквато като нищо би могло да се стигне точно тук.


Последвайте ни

Партньори