Франция Лига 1, 19 кръг, 21 декември.2016

Бастия – Марсилия с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 ГОЛА

Възраждането на Марсилия продължава с пълна сила, а тимът буквално няма спирка. Трите поредни победи, довели до спечелването на 9 точки бързо върнаха един от най-великите френски тимове в битката за разпределение на най-желаните места в лигата. Така Марсилия е вече на 6-о място и не е никак далеч от зоната на европейските турнири. Много трудно обаче този устрем може да се запази и след края на задаващата се визита. Бастия е силен у дома и ще измъчи марсилци до краен предел.

Бордо – Ница с ПРОГНОЗА 2Х

Фантастичният поход на Ница не спира дотук. Миналият кръг беше най-радостният през цялата кампания за гостите след като ден преди техния мач ПСЖ се сгромоляса и не спечели своята среща, а малко след това и Монако претърпя тотален крах. Така авансът на Ница беше увеличен още повече, а тимът вече с едното око гледа към титлата. Визитата на Бордо ще е сред най-големите изпитания за Ница, а гостуващият тим дори е определян за аутсайдер. За сетен път той ще поднесе изненадата и ще изкопчи точка или три и от силния тим на Бордо.

Дижон – Тулуза с ПРОГНОЗА НАД 2.5 ГОЛА

Тимът на Дижон има своя чар след като на няколко пъти се замеси в истински голови фиести през тази кампания. Това е напълно обяснимо при положение, че този тим след дълги години най-накрая успя да осъществи своя досег с елита и може да се каже, че често „прегорява“ в желанието си да взима добри резултати. Утвърден боец като Тулуза има добър шанс пред себе си да удължи възхода си с взимането на нов добър резултат. Ниската резултатност в сблъсъците с участието на Дижон отново ще се отмени за бъдеще време.

Лил – Рен с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 ГОЛА

Лил най-накрая беше приземен след един много дълъг период, прекаран на 7-то небе. Трите последователни победи за „кучетата“ им вдъхнаха огромен кураж в трудната позиция, в която бяха изпаднали и ги върнаха в средата на таблицата. Дойде дилемата дали Лил може да изкопчи нещо повече от това положение, а тя бързо беше разсеяна след безобразната продукция при визитата на Марсилия, която беше загубена с 2:0. Рен също е в падение и няма да покаже и една малка част от това, което умее.

Лион – Анже с ПРОГНОЗА 1

Лион е обратно в играта след взимането на трите точки от визтата на Монако. Такива мачове могат да преобръщат цели кампании за който и да било тим, а драмата тук е обвързана с евентуалния задаващ се ход на Лион. Накъде ще тръгне тимът след тази безспорно ключова победа – домакинството на Анже може да даде ясни напътствия. Гостите изобщо не са сред най-добрите тимове във Франция и често се превръщат в удобна жертва именно на такива опоненти – амбициозни с ясна визия за изкопчването на трите точки. От началото Лион ще владее топката и ще създава положенията, а Анже ще гледа отблизо.

Метц – Гингам с ПРОГНОЗА 1Х

Гингам хвърли голямата сензация на миналия кръг с взетите три точки в домакинството на ПСЖ. Това, че тимът беше с много малки шансове за осъществяването на такава победа по никакъв начин не се отрази върху игровата му настройка, която беше обвързана с взимането на пълния комплект от точки. Видя се, че Гингам знаеше как да се справи с толкова качествения тим на ПСЖ и го направи с лекота. Неприятната новина за гостите е, че често след такива случаи те са безобразни и губят точки срещу неособено силни опоненти. Идният случай ще е един нагледен пример точно за това явление.

Монако – Каен с ПРОГНОЗА 1

Монако получи звучен шамар през уикенда и то от директен опонент за по-добро класиране. Лион на първи план просто спря мощната офанзива на монегаските, но го направи по един неособено традиционен начин – не чрез ефикасност на отбранителни действия, а именно чрез атакуващи такива. Лион излезе напред в резултата и това даде смазващо предимство на гостите, докато домакините не можеха да се съвземат. Те обаче ще дойдат на себе си в този кръг, а Каен ще изпита качествата на наистина силната монегаска офанзива.

Нант – Монпелие с ПРОГНОЗА НАД 0.5 ГОЛА ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Нант намери път към победата и вече гледа с едното око към напускане на зоната на изпадащите. Пасивът на тима беше съкратен драстично като вече възлиза на само две точки от спасителния бряг, така че излизането от дъното е възможно още след края на домакинството на Монпелие. Не са рядкост случаите, в които гостите си позволяват да подхождат високомерно в такива случаи и впоследствие да търпят неприятни резултати. Този път те ще се постараят да избегнат това, а начинът, по който ще го сторят е с активни действия и стремеж към гола.

ПСЖ – Лориен с ПРОГНОЗА 1 (-1.5АХ)

Насъбраха се много неприятни емоции в домакинския лагер след поредица от разочарования. Кога ли за последно се беше случвало ПСЖ да не спечели в два последователни сблъсъка в Лига 1. Изоставането спрямо Ница нарасна драстично, а тук някъде ПСЖ вече трябва да подходи по-сериозно и да осъществи акцията по завръщането си на първото място. Лориен е най-големият слабак в лигата и за шампионите ще е като детска игра да се справят с него. Тази разколебаност в играта им най-накрая ще бъде превъзмогната, а за излизане от кризата е необходима една грандиозна победа.

Сент Етиен – Нанси с ПРОГНОЗА НАД 2.5 ГОЛА

Тимът на Нанси си остава сред най-непредвидимите в лигата като показаното от него от началото на кампанията много трудно може да се свърже с някаква логика. И въпреки неубедителната си игра Нанси е далеч от зоната на изпадащите, играе мач за мач и взима нелоши резултати. Сент Етиен е малко под това, което преследваше като цели в началото на кампанията и взимането на трите точки срещу Нанси може да помогне на „зелените“ да се доближат все повече до желаното място в класирането. Офанзивната настройка на домакините ще предразположи и техните гости да не изпадат в глуха отбрана, а да влязат в надиграване, което да рефлектира и върху резултата на светлинното табло.


Последвайте ни

Партньори