Франция Лига 1, 17 кръг, 9-11 декември.2016

Дижон – Марсилия с ПРОГНОЗА Х ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Марсилци вкарват много трудно голове, макар в миналия кръг да се отчетоха с цели три във вратата на Нанси. Безспорно взетата категорична домакинска победа ще им се отрази брилянтно и то точно в такъв момент на нестабилност. Последната дума от миналото изречение за сетен път ще застигне марсилци и малко след безспорно най-силната им среща от началото на сезона ще се върнат към разочарованията. Първото полувреме срещу Дижон ще е много напрегнато с изобилие от единоборства, които ще оставят ремито налице.

Бордо – Монако с ПРОГНОЗА 2 РАВЕН НЯМА ЗАЛОГ

Много тежка битка за гостите от Монако, които отиват за всичките точки. Бордо е един от костеливите орехи в лигата най-вече за борещите се за титлата, какъвто към този миг е Монако. Ударната офанзива на „монегаските“ беше съхранена и не получи поле за изява при визитата на Байер Леверкузен през седмицата, така че свежестта в действията на гостите трябва да е налице. Отборът на Монако е феноменален в атакуващ план, а и след края на този кръг ще продължи да е такъв.

Бастия – Метц с ПРОГНОЗА 1

Ключов спор за домакините от Бастия, които започнаха да затъват в дъното на класирането, макар изоставането им спрямо спасителния бряг да е минимално. Поздравят ли се с трите точки в този кръг, излизането им от опасната зона е почти гарантирано, така че всичко това разкрива колко голям ще е стимулът за домакините. Метц водеше на Лион в миналия кръг, но тази среща не беше довършена, така че все още официално не е придобил трите точки от нея. Въпреки това гостите са на дистанция от зоната на изпадащите. Задаващата се тежка визита ще ги хване неподготвени, а Бастия ще добави три точки на сметката си.

Лил – Монпелие с ПРОГНОЗА Х

Мъките за Лил са загърбени поне временно. Двете последователни победи от последните седмици гарантираха на тима свежи точки, които го измъкнаха от зоната на изпадащите и го доближиха до средата на таблицата. Трети последователен триумф ще означава страшно много за „кучетата“, които не са били в толкова силна поредица от много време. Монпелие е трагичен гост и трудно би намерил сили да се противопостави на Лил. Въпреки това гостите са един от най-трудно предвидимите тимове в лигата и няма да е толкова сюрпризираща новината ако по някакъв начин изкопчат всичките точки. Въпреки това тези два тима са толкова равностойни, че ремито е една добра опция.

Нанси – Анже с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 ГОЛА

След дълги несполуки най-накрая тимът на Нанси намери пътя към победите в домакинствата, като се отчете с две такива в последните си два спора на собствена земя. Точно благодарение на тези 6 точки тимът най-накрая се отскубна от зоната на изпадащите и вече гледа към златната среда. За Анже няма кой знае какво значение дали играе като домакин, или като гост. Анже спечели сериозен точков актив, който води дотам, че тимът да е страшно далеч от зоната на изпадащите. Анже ще поеме развръзката на сблъсъка в своята половина и това ще предопредели ниската резултатност.

Нант – Каен с ПРОГНОЗА Х ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Два от слабаците в дъното на класирането са решени на всичко, за да изкопчат точките от този спор. Ремито няма да е кой знае колко добра алтернатива за тях, понеже ще удължи съвместния им престой в дъното на таблицата, от което ще спечелят единствено преките им конкуренти – Лориен, Нанси и Бастия. На фона на всичко казано е резонно да се избере по-скоро опция с много голове. Първата част ще премине под мотото на сигурността и за двата тима, а това ще остави ремито непроменено.

Тулуза – Лориен с ПРОГНОЗА НАД 2.5 ГОЛА

Тулуза започна все по-често да се сгромолясва, а точно това се случи и в миналия кръг. Тогава тимът, който беше феноменален в първите няколко кръга, буквално се срина и беше размазан по всички показатели от летящия тим на Ница. Лориен тръгна по коренно различен път и страшно дълго време нямаше записан добър резултат. Като на шега този тим записа 3 последователни сблъсъка без инкасирано поражение и вече гледа дори към напускане на зоната на изпадащите. И този път Лориен няма да се страхува, а ще играе активно, гонейки победата. Много добра опция за този случай е и двата тима да се разпишат, но поради по-високия коефициент се спираме на над 2.5.

Лион – Рен с ПРОГНОЗА 1

Както е тръгнал с редуването на победи и загуби в лигата тимът на Лион няма как да се наслади на добра кампания. Трагичното начало на кампанията бързо остави тима на заден план в спора за титлата, като редица футболни експерти дори вече го зачеркнаха от тази надпревара. По-рано през седмицата Лион изпита и разочарованието от провала срещу Севиля и ще се пренасочи към ЛЕ. Тимът на Рен е с 2 места пред Лион, като има с 2 точки повече на сметката си. Още тук домакините ще променят това и с победата в директното съперничество ще задминат именно тима на Рен с което ще осъществят и една малка крачка към зоната на европейските турнири.

Сент Етиен – Гингам с ПРОГНОЗА ГОЛ/ГОЛ

Сент Етиен е крайно неубедителен, а в комбинация с посредственото представяне в ЛЕ, кампанията със сигурност не върви според желанията на „зелените“. Традиционно силен домакин, те са едва ли не задължени да победят Гингам в идния сблъсък с което да възстановят част от понатрупаното изоставане. Гостите са изключителни през тази кампания, а офанзивният футбол, който предлагат, се нрави дори на неутралните запалянковци. По никакъв начин настройката на гостите няма да се промени, макар да гостуват на неприятно място. Офанзивните им действия ще се увенчаят с вкарване на гол, отбраната им обаче няма да е на толкова високо ниво.

ПСЖ – Ница с ПРОГНОЗА Х ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Броени дни след грандиозния провал срещу тима на Лудогорец ПСЖ е изправен пред ново много сериозно изпитание, носещо името Ница. Тоталната сензация на лигата има аванс от 3 точки пред Монако и 4 пред ПСЖ, така че и да загуби визитата си на „Парк де Пренс“ няма как да бъде задминат от шампионите поне в рамките на този кръг. Ница е офанзивен отбор, а макар цифрите да говорят много сериозно в полза на ПСЖ най-вече в домакинствата, гостите няма да се трогнат и ще се надяват на взимане на всичките точки. Все пак първата част ще е просто за опипване на почвата, като положенията в нея няма да са много, а ремито няма да получи видоизменения.

 


Последвайте ни

Партньори