Франция Лига 1, 12 кръг, 4-6 ноември.2016

Монпелие – Марсилия с ПРОГНОЗА Х ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Настъпи необичайно нарастване на броя голове в срещите на Монпелие, което е нетипично за този тим. Най-накрая той ще се върне към другата крайност. Марсилия няма да се задоволи само с точка от тази визита и ще предприеме по-сериозни офанзиви в името на пълния точков комплект. И в този сблъсък ще има интересни ситуации, които обаче ще бъдат запазени за втората част. До почивката двата тима няма да се отчетат с нищо впечатляващо и ще оставят ремито непроменено.

Монако – Нанси с ПРОГНОЗА 1

Дълго време Монако беше непоклатим като излизаше и от трудни ситуации с паметни обрати и изумителна резултатност в офанзивен план. И в миналия кръг събитията за Монако се развиваха изцяло според вкуса на тима след ранното повеждане в резултата. Не след дълго Монако капитулира и започна да губи почва под краката си. Въпреки това амбицията на тима няма да бъде охладена толкова лесно, а той ще се върне към победите в първия се отдал случай след падението – този срещу Нанси.

Анже – Лил с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 ГОЛА

Непоклатимата серия от поредни срещи, завършили с отбелязване на голове и от двата тима, с участието на Анже най-накрая прие окончателния си вид като в последните два кръга запалянковците на тима видяха всичко на всичко един гол. Лил е тим с голямо име във френския футбол, който през последните години започва все по-рядко да попада в челните страници на местните спортни издания. Блясъкът на този тим се позагуби и не е изненада, че той все по-често среща неистови трудности в печеленето на сблъсъци, наподобяващи задаващия се. Старата слабост на Лил – вкарването на голове ще спъне тима и тук.

Бордо – Лориен с ПРОГНОЗА ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 2

Силният старт на кампанията е само история за домакините от Бордо, които са трагични от месец насам. 4 от последните им 5 сблъсъка приключиха при ремита, а в другия случай загубиха. Липсата на победа влияе много зле на амбициите за завършване в зона ЛЕ. Лориен е последен и е задължен да предприеме крайни мерки, изнасяйки играта си по-напред с надежда за победа. Подценяван по всички линии затъналият тим на гостите ще намери някакви сили да се надигне и да сюрпризира Бордо през първата част.

Дижон – Гингам с ПРОГНОЗА ПОД 2.5 ГОЛА

Няма и следа от голеадите, които Дижон предлагаше в зората на кампанията. Безспорният топ-сблъсък на тима, който ще остане трайно в съзнанието на запалянковците му, е спечеленото домакинство на Лион в началните кръгове. Еуфорията от промоцията тогава владееше тима и се явяваше основната му движеща сила. Тя започна да се изпарява и да дава път на разочарованията, които стават все повече. Гингам излиза за четвърти пореден триумф. Този тим ще потърси изкопчване на трите точки с гол разлика – точно както стори в 2 от предходните си 3 сблъсъка.

Лион – Бастия с ПРОГНОЗА 1

Двете поредни срамни загуби от Гингам и Ница нанесоха грандиозен удар по тима на Лион. Все пак той прекърши несполуките в безкрайно тежката визита на Тулуза като преди старта на този спор тимът беше определян за аутсайдер. Хубавата победа беше последвана от измъкване на много, много значима точка при визитата на Юве през идната седмица. Толисо наказа „старата госпожа“ 5 минути преди последния съдийски сигнал, което беше достатъчно за изкопчването на тази жизненоважна точка за французите. Бастия е под всякаква критика и няма да има отговор на отправеното от опонента предизвикателство.

Нант – Тулуза с ПРОГНОЗА ГОЛ/ГОЛ

Нант взе нелош тласък в първите кръгове, който все пак сам по себе си не достатъчен за запазване на мястото в горната част на подреждането. През последните два уикенда изобилието от неприятности за тима го свлече към втората половина на таблицата, а удължаването на тази лоша серия скоро може да приключи и с падане в зоната на изпадащите. Тулуза има сериозни качества в офанзивен план, които разкри и срещу Лион. Там неприятностите дойдоха от посредствеността на отбраната, която капитулира на два пъти. И в идния случай Тулуза ще изглежда лошо в отбранителния си вал и ще се пропука.

Каен – Ница с ПРОГНОЗА 2 РАВЕН НЯМА ЗАЛОГ

Тихомълком Ница извлича три след три точки в местната лига и според всички неписани правила на футбола е на първото място. Подценяването на Залцбург, дошло най-вече след среща с лошата серия на австрийците, изигра неприятна шега на устремилия се към класиране напред в ЛЕ тим на Ница. Всякакви стремежи към това постижение бяха разбити на пух и прах след домакинското поражение от Залцбург. За Ница остава да върви добре в Лига 1, точно както от старта на кампанията. Тимът е много успешен в спорове досущ като задаващия се и ще го покаже.

Метц – Сент Етиен с ПРОГНОЗА 2

Силният ход на Сент Етиен продължи и в четвъртък когато тимът изкопчи жизненоважни три пункта от визитата си на Кабала в Азербайджан. Същевременно зелените са с едно-единствено поражение в рамките на изминалите 10 сблъсъка и имат стремежи за направата на следващата крачка – офанзива в посока местата от Топ 5. Метц взе уникален старт, който беше проигран с лека ръка малко след това. Новаците бяха съкрушени във всеки от последните 4 кръга в лигата, но по-неприятното за тях е, че загубите няма да спрат дотук.

ПСЖ – Рен с ПРОГНОЗА НАД 0.5 ГОЛА ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ПСЖ направи няколко досадни грешки, които са нетипични за тим с такова реноме, но те вече са зад гърба на шампионите. Добрите новини за тях са, че спечелиха няколко поредни сблъсъка и също така намериха начин да изкопчат жизненоважните три точки от визитата на Базел, които ги оставят с надежди за първото място в групата. Рен е костелив орех и неведнъж е сюрпризирал големите тимове в страната. В този тим тимът ще изпадне в глуха отбрана и въпреки това ще може да се разпише. При тази серия на ПСЖ е много възможно още през първата част да видим гол.


Последвайте ни

Партньори